Stefan Schäfer został powołany na stanowisko nowego kierownika ds. sprzedaży i marketingu

Eberbach: 1 stycznia 2019 r. Stefan Schäfer przejmuje kierownictwo działu sprzedaży i mar-ketingu Krauth Technology GmbH i po pięciu latach powraca do firmy z Eberbach.

Kariera Stefana Schäfera rozpoczęła się w 2011 roku jako studenta w DHBW w Mosbach. Po ukończeniu studiów 32-letni w dniu dzisiejszym absolwent rozstał się z firm krauth, aby ukończyć studia magisterskie i zdobyć dalsze doświadczenie zawodowe. W ciągu kilku lat przekształcił się w odnoszącego sukcesy menedżera. Teraz wraca do swoich zawodowych korzeni. Ostatnio pracował na stanowisku kierowniczym u znanego dostawcy z branży motoryzacyjnej. Teraz Stefan Schäfer niecierpliwie czeka na nowe wyzwania w firmie krauth technology

"Oczywiste jest, że firma krauth zrobiła w ostatnich latach duży krok naprzód. Nadszedł czas, aby wnieść powiew świeżego powietrza do firmy i przemysłu transportowego oraz aby nasycić rynek transportu publicznego nowymi, innowacyjnymi rozwiązaniami. Cieszę się, że mogę wrócić do Eberbach i wykorzystać moje doświadczenie do dalszego rozwoju naszej firmy i kształtowania przyszłości za pomocą nowych koncepcji", mówi Stefan Schäfer. Zarząd firmy jest również zadowolony z możliwości pozyskania Stefana Schäfera jako młodego, ale jednocześnie doświadczonego menedżera, który jest bardzo cennym uzupełnieniem istniejącego zespołu zarządzającego.